top of page

De Reis van Ondernemerschap: Van Papaya Verkoop naar Onbreekbare Veerkracht

Als een ogenwijdende brugklasser drong het begrip 'ondernemerschap' mijn wereld binnen als een fluistering van mogelijkheden. Onze klasopdracht was eenvoudig maar transformerend: verkoop iets aan anderen. Ik had toen geen idee dat deze kleine taak de zaadjes van ambitie en vastberadenheid zou planten die mijn toekomst zouden vormgeven.


Onze familiatuin was destijds een weelderig paradijs van vruchtdragende bomen - mango, avocado, jackfruit, cacao, soursop, pomelo en papaja. Te midden van deze natuurlijke overvloed besloot ik mijn ondernemersreis te beginnen door halfrijpe papaja's te verkopen, elk zorgvuldig verpakt in een eigen plastic zak, klaar om genoten te worden met een scheutje azijn.


Deze bescheiden onderneming markeerde het begin van mijn fascinatie voor de wereld van het bedrijfsleven. Vanaf dat moment bevond ik me in de boeiende verhalen van zelfgemaakte Filippijnse ondernemers die waren opgestaan van armoede naar rijkdom. Mijn zoektocht naar kennis leidde me van de pagina's van tijdschriften en kranten naar het eindeloze digitale rijk van het internet en YouTube.


Sneller naar het heden, en ik heb talloze verhalen gezien van succesvolle individuen in zaken en het leven. Een gemeenschappelijke factor die hen allen verbindt, is het zware pad dat ze hebben bewandeld om hun doelen te bereiken. Ze hebben talloze afwijzingen en mislukkingen doorstaan, maar deelden een onwrikbare vastberadenheid om hun dromen onvermoeibaar na te streven.


Deze afwijzingen, in plaats van hen af te schrikken, dienden als wegwijzers op hun reis, hen om te leiden naar leren, veranderen van koers en het koesteren van een onbreekbare veerkracht van binnen. Deze waardevolle inzichten in het leven van deze opmerkelijke mensen hebben mij de kracht gegeven om afwijzingen en verkeerde beoordelingen te accepteren als onderdeel van mijn eigen pad.


De weg naar mijn aspiraties was verre van soepel, en tegenslagen waren er in overvloed. Maar ik klampte me vast aan het geloof in mezelf en mijn dromen, en alsof het lot me leidde, kwamen de juiste mensen natuurlijk naar me toe, met hun steun en begeleiding om me te helpen mijn dromen werkelijkheid te maken.


Op dit moment in mijn leven resoneert mijn mantra diep: als je een 'nee' tegenkomt, is het gewoon een teken dat het misschien niet voor jou is, tenminste niet op dat specifieke moment. De dingen die echt voor jou bedoeld zijn, komen vaak in een vorm die veel beter is dan je je had kunnen voorstellen. De sleutel is om elegant los te laten, lessen te trekken uit elke ervaring en onverminderd vooruit te blijven gaan.


Tot slot heeft mijn reis van het verkopen van papaja's op de middelbare school tot het najagen van mijn ondernemersdromen zich gekenmerkt door veerkracht, zelfovertuiging en een onlesbare dorst naar leren. Elke afwijzing, elke mislukking, is een opstap geweest naar een betere toekomst. Deze ondernemersavontuur heeft me geleerd dat, in de wereld van zaken en in het leven, volharding en zelfovertuiging de hoekstenen van succes zijn.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Onze Huisgemaakte Taarten en Ijs

🍰 Verwen jezelf met Authentieke Filipijnse Smaak met Onze Huisgemaakte Taarten! Bij Kutjarita Cafe by Kubjertos zijn we trots op het aanbieden van een vleugje van de Filipijnen met onze heerlijke hui

Boba Wonderland wacht op je!

Ontdek de Wereld van Boba bij Kutjarita Cafe by Kubjertos! Afkomstig uit Taiwan in de jaren 1980, heeft Boba, ook bekend als bubble tea of pearl milk tea, de wereld veroverd met zijn heerlijke combina

留言


  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.Instagram
bottom of page