top of page

Taro and Filipijnse Ube: De Verschillen Onthullen en de Goedheid van Ube Omarmen

Taro vs. Filipijnse Ube: De Verschillen Onthullen en de Goedheid van Ube Omarmen

🍠 Taro (Colocasia esculenta):


Smaakprofiel: Taro, in de Filipijnen vaak bekend als "gabi", heeft een milde, zetmeelachtige smaak met nootachtige ondertonen. Het wordt vaak gebruikt in zowel zoete als hartige gerechten.

Kleur: Taro is meestal lichtpaars aan de buitenkant met wit vruchtvlees aan de binnenkant. Het kan ook een bruine of harige buitenkant hebben, afhankelijk van de variëteit.

Gebruik: Taro is veelzijdig en kan worden gekookt, gestoomd, gepureerd of gefrituurd. Het wordt wereldwijd gebruikt in verschillende keukens voor zowel hoofdgerechten als desserts.

Nutritionele Voordelen: Taro is een goede bron van vezels, vitaminen en mineralen. Het bevat antioxidanten en wordt in verband gebracht met potentiële gezondheidsvoordelen, zoals verbeterde spijsvertering en hartgezondheid.


🍠 Filipijnse Ube (Paarse Yam - Dioscorea alata):


Smaakprofiel: Ube, of paarse yam, staat bekend om zijn levendige paarse kleur en een zoete, aardse smaak. Het is een geliefd ingrediënt in Filipijnse desserts en staat bekend om zijn unieke smaak.

Kleur: Ube heeft een opvallende diep paarse kleur zowel van binnen als van buiten. Zijn rijke tint draagt bij aan zijn populariteit in verschillende zoete lekkernijen.

Gebruik: Ube wordt voornamelijk gebruikt in Filipijnse desserts, waardoor ze een onderscheidende paarse kleur en een heerlijke smaak krijgen. Gangbare ube-infusies zijn onder andere ube halaya, ube-ijs en ube-smaak cakes.

Nutritionele Voordelen: Ube is niet alleen een visueel genot maar ook een bron van essentiële voedingsstoffen. Het bevat antioxidanten, vitaminen en mineralen, en biedt potentiële gezondheidsvoordelen zoals ontstekingsremmende eigenschappen en ondersteuning van het immuunsysteem.


De Goedheid van Ube Omarmen:

  1. Rijk aan Antioxidanten: Ube zit boordevol antioxidanten die helpen bij het bestrijden van oxidatieve stress en het ondersteunen van de algehele gezondheid.

  2. Vitaminen en Mineralen: Ube is een goede bron van essentiële vitaminen en mineralen, waaronder vitamine C, kalium en vezels, wat bijdraagt aan een uitgebalanceerd dieet.

  3. Ontstekingsremmende Eigenschappen: Sommige studies suggereren dat de verbindingen in ube ontstekingsremmende effecten kunnen hebben, wat mogelijk gunstig is voor mensen met inflammatoire aandoeningen.

  4. Ondersteuning van het Immuunsysteem: De voedingsstoffen in ube, zoals vitamine C, dragen bij aan een robuust immuunsysteem en helpen het lichaam te verdedigen tegen ziekten.

Ube is niet alleen een heerlijke toevoeging aan desserts; het is een voedzame en levendige edelsteen die zowel kleur als goedheid toevoegt aan onze culinaire creaties bij Kubjertos.

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Onze Huisgemaakte Taarten en Ijs

🍰 Verwen jezelf met Authentieke Filipijnse Smaak met Onze Huisgemaakte Taarten! Bij Kutjarita Cafe by Kubjertos zijn we trots op het aanbieden van een vleugje van de Filipijnen met onze heerlijke hui

Boba Wonderland wacht op je!

Ontdek de Wereld van Boba bij Kutjarita Cafe by Kubjertos! Afkomstig uit Taiwan in de jaren 1980, heeft Boba, ook bekend als bubble tea of pearl milk tea, de wereld veroverd met zijn heerlijke combina

Buffet voor een Goed Doel

"Buffet voor een Goed Doel door Kubjertos" is een meelevend initiatief geleid door het restaurant Kubjertos Filipino Moderno in samenwerking met de MaxaM Foundation. Onze missie is een betekenisvolle

Comments


  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.Instagram
bottom of page